Laat u ontzorgen en meld u vandaag nog aan!

Riool verstopping? Bel ons 06 430 331 83

verstopte gootsteen

Gootsteen Ontstoppen

Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je afvoer verstopt raakt op het meest ongelukkige moment? Ik denk bijna altijd!

Je weet het vaak al een lange tijd van tevoren dat het water niet altijd even goed wegloopt maar toch denk je, ach dat doe ik binnenkort wel even…

En dan ben je te laat!!!

Hier enkele tips;
Ook hier kunnen we de gootsteen onstopper voor gebruiken. Zorg ervoor dat de onstopper goed afsluit om de gootsteen afvoer en maak een op en neer waardse beweging. Doe dit enkele malen en met goed geluk is hiermee je verstopping, ontstopt. Let hierbij wel goed op of er geen water lekt in je keukenkastje eronder! Je kan voor de zekerheid voor je begint met je plopper te onstoppen, eerste een emmer of een doek leggen onder je sifon (zwanenhals onder je gootsteen).

Wanneer de plopper zijn werk niet heeft gedaan, kan je altijd omdat je toch al een emmer er onder heb staan, de sifon los draaien. Als het goed is vind je onderin een grote draaidop die je los kan schroeven. Hierin wilt de verstopping ook nog wel eens plaats vinden. Vergeet bij het dicht draaien niet de rubberen ring terug te plaatsen anders heb je daarna een lekkage te pakken!

Mocht die methode niet werken dan kunnen wij altijd verder kijken met een soda / azijn behandeling. Je neemt dan een handje soda en doet er wat azijn bij, vervolgens giet je het samen de afvoer in. Je moet het dan afsluiten met iets en na een paar minuten doorspoelen met heet water.

Ontstoppingsveer
Als je dan nog een manier wilt gebruiken omdat de rest niet gewerkt heeft, dan kun je ook een ontstoppingsveer gebruiken, hiermee kun je hardnekkiger vuil verwijderen. Bijna in alle ijzerwinkels kun je deze aanschaffen.

Mochten al deze methodes niet werken dan kun je altijd nog chemische middelen gebruiken. Lees hier eerst onze “tips en waarschuwingen over chemische middelen“, over voordat je tot deze methode overgaat omdat het meer schade met zich mee kan brengen dan je lief is!

Share:

No Comments Yet.

Geef een reactie

Your email address will not be published.