Laat u ontzorgen en meld u vandaag nog aan!

Riool verstopping? Bel ons 06 430 331 83

de do's ende don'ts

ANTWOORDEN OP DE DO EN DE DON’TS


In oude woningen zijn/ zitten soms nog oude koperen loden of gietijzeren leidingen t.b.v. het riool gebruik dan geen ontstoppingsmiddelen dat tast de leiding aan en dan heb je op eens een lekke riool

Doe de dop in afvoer en laat gootsteen vol lopen. Haal de dop er uit, als de gootsteen vol is. Laat de kraan aan staan, het water moet sneller weg lopen dan kraan toevoert. Tip voor mensen die close in boiler in de kast hebben staan, hou vooral de afvoer van de boiler in de gaten want bij een verstopping loopt die afvoer over!
Nog een methode:
U kunt uw gootsteen ontstoppen met afwasmiddel en heet water. Giet wat afwasmiddel in de afvoer. Laat dit 10 minuten inweken. Vul de waterkoker en laat dit koken, giet het gekookte water door de met afwasmiddel gevulde afvoer en er is een grote kans dat uw gootsteen weer doorloopt.


Dan kunt u de verstopping hoogst waarschijnlijk zelf op lossen. Indien de wc pot redelijk vol staat met water, kunt u een plopper pakken en met een pompende beweging in de afvoer van de wc duwen. Is uw wc nu leeg??? Dan hoeft u alleen nog door te trekken. Is uw wc pot niet leeg??? Dan word het tijd om Kornet Riooltechnieken te bellen

Ga niet met een ijzeren veer via de wc het riool proberen te ontstoppen, dat geeft krassen in het keramiek van de wc pot of de hele pot kan stuk gaan en barsten.Eerst de wc pot verwijderen dan met de veer het riool in.

Het voorkomen van verstoppingen in de toilet en de gootsteen, kunt u het beste voorkomen door geen vetten, gesmolten bakboter en/of olie erdoorheen te laten spoelen. Vetten en andere resten zoals eten en ander afval hopen zich op en blijven kleven. Hierdoor ontstaat de verstopping en zal het water steeds langzamer of helemaal niet meer weglopen. Voorkom dat u dergelijke resten laat afvoeren via de riolering.
Verstopping badkamer wasbak, voorkom een verstopping door uw haren niet te wassen in de wasbak, hierdoor verstopt de sifon. Wilt u toch uw haren in de wasbak wassen, maak dan regelmatig de sifon open en reinig deze, trek huishoudhandschoenen aan om de binnenkant schoon te maken, of gebruik een doek. Hou er rekening mee dat er een nogal niet lekker ruikend luchtje uit de sifon komt.
Verstopping doucheputje.
Ook een doucheputje kan verstoppen, dit is meestal net als bij de wasbak door haren. Om uw doucheputje schoon te maken, haalt u de deksel van uw doucheputje af. Ga er met een afwasborstel doorheen en of een doek. Vergeet ook hier niet vooral huishoudhandschoenen aan te doen en hou ook hier rekening met eventuele stank uit het putje.

Controle van erfscheidingsputje kan handig zijn om na te gaan of het probleem bij u ligt of dat deze voor rekening van de gemeente komt. Het hoeft namelijk niet altijd uw probleem te zijn wanneer de afvoer verstopt is. Alles voor het erfscheidingsputje komt echter voor uw rekening en dient u ontstoppingsproducten en/of de loodgieter zelf te betalen.

Wij geven u een aantal doe het zelf tips op de verstopte afvoer te verhelpen.

  • 1. Gebruik eerst de plopper
  • 2. Sifon losdraaien en schoonmaken. Wellicht moet u de sifon losdraaien met de waterpomptang
  • 3. Ontstoppingsveer gebruiken
  • 4. Soda met kokendheet water gebruiken
  • 5. Koffiedik maakt vetten weer vloeibaar
  • 6. Chemische ontstoppingsmiddelen.


rioleringsverzekering