Laat u ontzorgen en meld u vandaag nog aan!

Riool verstopping? Bel ons 06 430 331 83

Doucheput ontstoppen

doucheput ontstoppen

Daar sta je dan tot in je enkels toe in het water… Bedoeling was douchen en niet in bad te gaan. Hier zijn enkele tips wat je kunt doen om te kijken of je het verstoppingsprobleem snel kan verhelpen

Doucheput ontstoppen tips

De nummer 1 verstopping van je doucheput zijn meestal haren en of zeepresten. Om te kijken of dit het geval is, haal je het rooster van je doucheput af en de deksel eronder. Het is even vies maar meestal loopt het water dan gelijk door.

Gootsteen onstopper.
Mocht de eerste methode niet werken dan is de kans groot dat de verstopping verder in de leiding zit. Tijd om de onstopper erbij te halen. Zorg ervoor dat de onstopper goed afsluit om de doucheput en maak een op en neer waardse beweging.

Ontstoppingsveer
Een andere veelgebruikte ontstopper is de ontstoppingsveer. Als je dit gereedschap wil gebruiken moet het kapje/rooster wel van de afvoer af kunnen.
Als je dit eraf gehaald hebt kan je de veer in de afvoer brengen net zolang tot je bij de verstopping komt. Een voorwaarde voor de ontstoppingsveer is dat deze flexibel moet zijn en dat de diameter niet al te groot is.

Helpen deze methodes niet, dan is het raadzaam om de loodgieter een belletje te geven. Die kan je verder helpen met ontstoppen. Onze contact gegevens vind je hier rechtsboven in de hoek.

Share:

No Comments Yet.

Geef een reactie

Your email address will not be published.